Klik Hier voor film oogstdag 2012

Kom naar de Oogstdag op Tiengemeten

paard1 september 2012 is er een feestelijke Oogstdag op Tiengemeten. Proef van de oogst van het eiland en ervaar de smaak van de streekproducten uit de Hoeksche Waard. Zie hoe het graan gedorst wordt met behulp van een oude rosmolen en help mee met aardappelen rooien in de Oude Polder.

Familiedag

Zaterdag 1 september is er van 10.00 uur tot 17.00 uur op het hele eiland van alles te beleven. De organisatie van deze familiedag is in handen van het Landbouwmuseum Tiengemeten, het Rien Poortvliet Museum Korendijk en Natuurmonumenten.

Leuke activiteiten voor kinderen

Wil je weten hoe je wol kunt spinnen en proeven van schapenkaas? Vind je het ook zo leuk om te zien hoe een bij honing maakt? Hoe zou het zijn om te rijden op een pony? De kippen van Tiengemeten leggen ook deze dag gewoon hun dagelijks eitje. Of maak kennis met de andere boerderijdieren.

Gratis rit met huifkar

Een antieke trekker met een huifkar rijdt naar de Oude Polder in het oosten van het eiland Hier kun je zien hoe Natuurmonumenten en de vrijwilligers van het Landbouwmuseum de oudste polder laten herleven. De gewassen zijn goed gegroeid en klaar om geoogst te worden.

Hapjes en houtproducten

Neem ook een kijkje bij zorgboerderij de Idahoeve. De bewoners geven graag een rondleiding door het gebouw. In de boerderijwinkel verkopen ze hun zelfgemaakte houtproducten. De tocht met paard en wagen brengt je verder langs de velden waar bewoners en vrijwilligers op biologische wijze groenten verbouwen. Vandaar is het niet ver meer naar Herberg Tiengemeten waar je je dorst kunt lessen en je honger kunt stillen.

Breng een bezoek aan de musea

Stap tijdens de rondrit met de huifkar uit voor een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten of de musea:

het Landbouwmuseum is gevestigd in de zeer grote, uit 1840 stammende Hélène boerderij. Hier kun je de enorme ontwikkeling in de landbouw bekijken;in de periode van de mechanisatie.het Rien Poortvlietmuseum toont tijdens de Oogstdag een speciale collectie.

De toegangsprijzen van beide musea zijn tijdens de Oogstdag verlaagd naar €2,50.

De Oude Polder

De Oude Polder is onderdeel van het cultuurhistorische deel van Tiengemeten, de Weemoed, met boomgaarden en knotwilgen. Hier graast, net als in het verleden, het trekpaard en vind je akkers vol bloemen als de klaproos. Wil je meer weten over de bijzondere geschiedenis van het eiland Tiengemeten, en de Delta waar Tiengemeten onderdeel van is, breng dan een bezoek aan de twee exposities in ons bezoekerscentrum.

Contactgegevens


Tiengemeten 19a

3284 BE Zuid-Beijerland

0186 660 236 (tijdens openingsuren 10.30 - 16.30)

info@landbouwmuseumtiengemeten.nl

 

Privacy statement

 

Arrangementen

Boekingskantoor voor arrangementen:

Tiengemeten 19a

3284 BE Zuid - Beijerland

Geopend tijdens werkdagen: 09.00 - 17.00

info@landbouwmuseumtiengemeten.nl