Jaarlijkse Oogstdag trekt een gemêleerde bezoekersgroep

Leve het landleven!

DSC 0186De autodrukte bij de veerpont naar Tiengemeten geeft meteen een goede indicatie: de Oogstdag trekt ook dit jaar een gemêleerd gezelschap van dagjesmensen, nieuwsgierigen, musea- en landbouwliefhebbers. Complete families maken de overtocht met de veerpont.Het nazomerse zonnetje verhoogt de voorpret op het water richting Tiengemeten, een stukje geïsoleerd en rustiek Landbouwparadijs dat zich deze dag openstelt voor de grote massa.

Heel anders dan een pretparkervaring. De bezoekers verspreiden zich over het eiland, geen wachtrijen en oponthoud maar ruimte voor idereen. Wat opvalt is de populariteit voor de werkzaamheden op het land: het oogsten van de aardappels, maar ook eggen en ploegen met de paarden. Bij het Landbouwmuseum zijn een hoefsmid, vlasbewerkers en een touwslager die zich vol enthousiasme inspannen. De vrijwilligers van het Landboumuseum laten het vlegelen van het graan zien. Ook de oude dorsmachine laatzien hoe het vroeger ging, aangedreven door een Massey-Harris. DSC 0137 In het landbouwmuseum werd echte Hoeksche Waardsche chips gebakken.

Dit is de Oogstdag: diversiteit op het eiland, maar bovenal een viering van het Landleven.

Voor meer mooie beelden  <<KLIK HIER<<