• ploegen

• werprad rooier

shoutman

• Musea weer geopend vanaf 2 juni

De musea Tiengemeten gaan dinsdag 2 juni weer open. Daar zijn wij heel blij mee!Wij houden daarbij rekening met landelijke eisen en voorwaarden ten aanzien van Corona. Ter bescherming van u en de vrijwilligers betekent dit een maximering van het aantal bezoekers en verblijfstijd per museum, een eenvoudige registratie bij de ingang en 1,5 meter afstand houden.Openingstijden van de musea hangen af van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Toegangsbewijzen voor de musea Tiengemeten kunt u alleen op het eiland bij de ingang van de musea kopen.Een pontkaartje is alleen verkrijgbaar via de website van Vereniging Natuurmonumenten waarbij u zich ook dient aan te melden voor de overtocht. Het aantal passagiers per overtocht is namelijk gemaximeerd. De musea zijn geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Het Rien Poortvlietmuseum beschikt niet over toiletruimte. Het naastgelegen bezoekerscentrum van Natuurmonumenten heeft deze voorziening wel, maar is alleen in de weekenden geopend.Tot ziens bij het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum! Read More

Jaarlijkse Oogstdag trekt een gemêleerde bezoekersgroep

Leve het landleven!

DSC 0186De autodrukte bij de veerpont naar Tiengemeten geeft meteen een goede indicatie: de Oogstdag trekt ook dit jaar een gemêleerd gezelschap van dagjesmensen, nieuwsgierigen, musea- en landbouwliefhebbers. Complete families maken de overtocht met de veerpont.Het nazomerse zonnetje verhoogt de voorpret op het water richting Tiengemeten, een stukje geïsoleerd en rustiek Landbouwparadijs dat zich deze dag openstelt voor de grote massa.

Heel anders dan een pretparkervaring. De bezoekers verspreiden zich over het eiland, geen wachtrijen en oponthoud maar ruimte voor idereen. Wat opvalt is de populariteit voor de werkzaamheden op het land: het oogsten van de aardappels, maar ook eggen en ploegen met de paarden. Bij het Landbouwmuseum zijn een hoefsmid, vlasbewerkers en een touwslager die zich vol enthousiasme inspannen. De vrijwilligers van het Landboumuseum laten het vlegelen van het graan zien. Ook de oude dorsmachine laatzien hoe het vroeger ging, aangedreven door een Massey-Harris. DSC 0137 In het landbouwmuseum werd echte Hoeksche Waardsche chips gebakken.

Dit is de Oogstdag: diversiteit op het eiland, maar bovenal een viering van het Landleven.

Voor meer mooie beelden  <<KLIK HIER<<